Nyheder

Grundejerforeningen Klintsø

- i det skønne Odsherred

Nyheder for grundejerne


Maj '20 - Statusmelding - Generalforsamling & Vejdag

Regeringen er som bekendt igang med en trinvis åbning af Danmark. Såfremt smitteforholdene tillader det, er det forventningen, at fase 3 kan iværksættes den 8. juni. I planen for fase 3 indgår blandt andet en mulighed for at hæve forsamlingsforbuddet fra 10 til mellem 30 og 50 personer. Såfremt det bliver aktuelt, giver det os måske mulighed for at kunne holde den udskudte generalforsamling på et tidspunkt over sommeren - eventuelt udendørs. Nærmere information og ny indkaldelse følger, når indholdet af fase 3 foreligger.


Herudover vil bestyrelsen gerne advisere om, at den årlige vejdag holdes lørdag den 11. juli 2020 - kl. 10:00. Nærmere information vil ligeledes følge.


Stor hilsen til jer alle, 

Anders Heick-Poulsen, formand


Maj '20 - Ferieguide 2020 fra Mit Odsherred

Vores område er fyldt med spændende seværdigheder, og her er et overblik som stammer fra det lokale blad Mit Odsherred fra April 2020.


Kend dit lokalområde, og besøg de mange seværdigheder. Det er både sjovt for børn og voksne, og så støtter vi også aktiviteterne i vores skønne Odsherred.


April '20 - Åbning af Istidsruten udskydes

Åbningen af den 390 kilometer lange cykelrute skulle have fundet sted i weekenden den 16.-17. maj, men den udskydes på ubestemt tid.


Ruten snor sig igennem landskabet i Odsherred, og viser hvordan Istiden for 20.000 år siden har formet landskabet. Istidsruten bugter sig på fem etaper gennem skov, land og langs fjorden. Glæd dig til at læse mere om ruten på www.istidsruten.dk.


April '20 - Aflysning/udskydelse af Generalforsamling


Vi har tidligere varslet en aflysning/udskydelse af vores generalforsamling, der er indkaldt til den 19. april 2020. Selvom vi måske ser lidt lys forenden af tunnelen og en mulig gradvis åbning af samfundet efter påske, så må vi nok i lang tid fremadrettet være indstillet på, at Covid-19 fortsat vil påvirke os alle. 


Vi ser os derfor nødsaget til at aflyse den indkaldte generalforsamling. En ny dato vil blive udmeldt, når det igen bliver muligt at samle grupper i den størrelsesorden, som vi er omfattet af, og selvfølgelig når det sundhedsmæssigt er forsvarligt og politisk er muligt.


Afslutningsvist vil jeg blot gentage, at vi håber alt er vel hos jer. Pas på jer selv, for dermed også, pas på os andre. God påske.


Anders Heick-Poulsen, formand


Marts ’20 - Corona & Generalforsamling

Meget er anderledes i disse Corona-tider, og bestyrelsen opfordrer til at vi som forening følger de anvisninger der løbende kommer fra myndighedernes side. Det betyder, at vi sandsynligvis bliver nød til at aflyse og dermed flytte årets generalforsamling.


Generalforsamlingen, der er indkaldt til den 19. april 2020 varsles hermed flyttet til senere på året – den nye dato ligger endnu ikke fast.


Hvornår krisen er ovre vides endnu ikke, men vi skal nok regne med disse tilstande i de næste 6-8 uger og først derefter vil det sandsynligvis være muligt at samle grupper af den størrelse, som vi er omfattet af.


Vi håber på jeres forståelse, og håber alt er vel hos jer. Pas på jer selv, for dermed også, at passe på os andre.


Anders Heick-Poulsen, formand


Marts '20 - Corona - særudgave "Sommerhusnyt"

Som I sikkert ved, er de offentligt ansatte (undtagen kritiske funktioner i sundhedsvæsenet) hjemsendt fra i morgen fredag den 13. marts 2020.Meldingen er, at skraldemændene fortsat tømmer affald som sædvanligt. Men det betyder, at de fire genbrugsstationer i Odsherred Kommune er lukket fra og med fredag og frem til den 30. marts.


Vi ved, at mange af jer benytter kommunens genbrugsstationer, og at lukningen derfor vil påvirke jer negativt. Det beklager vi, og samtidig vil vi i denne ekstraordinære situation bede jer om at hjælpe os med, at vi i fællesskab kommer godt igennem de næste ugers forandringer. I praksis vil det sige:


  • Opbevar dit byggeaffald og storskrald indtil videre – og aflever det først, når genbrugsstationerne åbner igen.
  • Tag hensyn og tænk på fællesskabet: Ingen er tjent med at affald sættes uautoriserede steder. Vores nødberedskab har ikke kapacitet til at fjerne det.
  • Vi vil gerne igen beklage de gener, som lukningen af genbrugspladserne medfører.


Havnene i Odsherred Kommune har nedsat beredskab – og personalet vil kunne kontaktes telefonisk.
https://www.odsherredhavne.dk/ 


September '19 - Fokus på særlige regler

Vi har udarbejdet et opslag, som du som ejer kan bruge overfor gæster/lejere for at indskærpe de særlige regler der gælder i vores grundejerforening. Det drejer sig om hastigheden på vores veje, om brugen af motoriserede arbejds-/haveredskaber og beskæring af beplantning ud mod vejen.


Vi foreslår, at du hænger opslaget på din opslagstavle eller måske på køleskabslågen - så vil den helt sikkert blive bemærket af dem der opholder sig i dit sommerhus. Hvis du vil udskrive ekstra, så brug dette link.


August '19 - Nye skraldespande og sorteringspligt

Fra 1. oktober og cirka 10 uger frem skifter Odsherred kommune alle skraldespandene i kommunens sommerhusområder. Kommunen kan ikke give en præcis dato for, hvornår beholderne skiftes hos os. 


Den nye skraldespand har to rum - et til restaffald og et til madaffald. Sammen med den nye skraldespand, får du en informationspakke med nærmere om, hvordan affaldet skal sorteres. Indtil du får den nye beholder, skal du bruge den gamle, som du plejer.

Den gamle skraldespand bliver taget med, når kommunen kommer med den nye, medmindre du vælger at beholde den og bruge den til småt haveaffald. Det kræver, at din gamle beholder tydeligt er mærket med det klistermærke, som skraldemændene uddeler til alle sommerhuse i ugerne 34 og 35. 

Klistermærket bliver lagt i postkassen – har du ikke en postkasse, bliver det sat i klemme under låget. Har du ikke modtaget et klistermærke, kan du afhente et på nærmeste genbrugsstation - dog tidligst fra uge 36. Spanden til småt haveaffald (den gamle spand påført klistermærke) tømmes i forbindelse med storskraldsordningen.

På nedenstående link kan du læse meget mere om den nye affaldsordning, hvor du også kan se svar på de mest almindelige spørgsmål om ordningen:
http://www.odsherred.dk/borger/affald-og-genbrug/hvis-du-har-sommerhus/ny-sortering-i-sommerhusene-2019


Den nye affaldsordning er også beskrevet i "Den Lille Grønne”:
http://www.odsherred.dk/sites/default/files/PDF/den_lille_groenne_2019.pdf


November '18 - Jul i Odsherred

Omgivet af hav på tre sider byder Odsherred på masser af julehygge i naturskønne omgivelser.

Benyt Visitodsherred når du planlægger dine kommende aktiviteter. Og brug den lokale Odsherredkalender hvis du vil surfe mellem de forskellige arrangementer.


September '18 - Persondatapolitik

Grundejerforeningen Klintsø er som dataansvarlig forpligtet til at beskytte dine personoplysninger, når du som medlem gør brug af foreningen og de medlemsaktiviteter som tilbydes. Vi tilstræber, at du føler dig tryg ved foreningens brug af dine personoplysninger som bruges i forbindelse med dit medlemskab. Vi behandler personoplysninger om dig i henhold til foreningens regler for medlemskab og gældende lovgivning. Læs om foreningens politik her.


August '18 - Åbent hus på Søværnets skole

SØVÆRNETS SKOLE, CENTER FOR VÅBEN, Gnibenvej 55, 4583 Sjællands Odde holder åbent hus, lørdag den 18. august kl. 10-16.


En unik chance for at opleve hvad der sker på forsvarets anlæg på Gniben - aller yderst på Sjællands Odde.


Det bliver en KANON dag - læs mere her.


Juli '18 - Fibernet og drænoversigt

Så fik vi gravet fibernet ned på Søvang og Fyrrebakkevej. Nu skal det blot etableres til de grundejere der ønsker dette. I den forbindelse har vi tegnet det nye fibernet ind på samme tegning af drænene (oversigten ligger og under punktet Om).

Så kan vi fremadrettet lettere sikre at vi holder os fra de enkelte installationer, hvis der skal graves/vedligeholdes.


Maj '18 - Gode historier og unikke oplevelser

Ture, udflugter og aktiviteter med garanti for unikke oplevelser, som huskes - også når ferien er slut.

”Gode historier og unikke oplevelser” tager dig med rundt i Odsherred sammen med lokale ildsjæle, som med stort engagement og hjerte bringer dig tæt på en række særlige oplevelser fra en unik vinkel.


I 2018 rummer programmet mere end 400 enkeltarrangementer - alle med noget ganske særligt. Download programmet her.


Maj '18 - Fibernet er på vej til vores grundejerforening

Nu får vi snart mulighed for at få godt internet i vores område. Fibia, der står for etableringen er klar til at gå igang. Og hvad angår etableringsperioden så ser det ud til, at graveperioden bliver i perioden 18/6-27/7 2018, og at tilkoblingsperioden bliver 7/8-13/8 2018 - umiddelbart med forbehold for vind og vejr.


Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, så besøg Fibia.dk og læs mere om mulighederne.


April '18 - Mødeinvitation fra kommunen

Odsherred er Danmarks største sommerhuskommune med knap 27.000 sommerhuse. Med så stor koncentration af sommerhuse i Odsherred er dialogen mellem kommunen og sommerhusejerne en vigtig opgave.


I den seneste valgperiode var der nedsat et udvalg med seks sommerhusrepræsentanter og tre politikere. Udvalget mødtes tre gange årligt og var derudover vært for et årligt møde med repræsentanter for bestyrelserne for sommerhusgrundejerforeninger.


Økonomiudvalget har i februar 2018 truffet beslutning om, at dialogen mellem sommerhusejere og kommunen i denne valgperiode skal være mere direkte. Der inviteres på denne baggrund til 2-3 årlige møder, hvor alle kommunens sommerhusejere inviteres.

 

Miljø- og Klimaudvalget vil være vært for møderne og på møderne vil emner med interesse for sommerhusejerne blive præsenteret. Sommerhusejerne vil fremover få mulighed for at påvirke dagsordenen.


Invitationen til det første møde, hvor emnerne bl.a. vil være landliggerundersøgelse og udlejning af sommerhuse. Bemærk venligst at der er krav om tilmelding.


Marts '18 - Bliv medlem i Klub Odsherred

Odsherred Turistforening eller Klub Odsherred er en direkte vej til håndplukkede oplevelser lidt ud over det sædvanlige - og et godt sted at møde spændende mennersker.

Tjek deres hjemmeside, og ved at melde sig ind har I adgang til mange spændende og lokale aktiviteter for to personer (dog med deltagerpris udover det årlige medlemskontingent på 200 kr). Det er en super god mulighed for at blive introduceret til mange af de seværdigheder vores område tilbyder - og som du måske ikke har oplevet endnu. Tjek også vores Kalender, hvor aktiviteterne er programsat.


Februar '18 - Vores hjemmeside er godt besøgt

Trafikken på vores hjemmeside vokser støt år for år. I 2016 havde vi 5.386 besøg, og det er nu steget til 9.113 besøg i 2017 eller en stigning på 70 procent. Det er faktisk ret flot. Derfor er det også vigtigt at vi hele tiden tænker nyt, og ikke mindst nye ideer til hvordan den kan gøres endnu mere attraktiv for os selv, men også for andre udefra kommende interessenter. Send gerne dine ideer til mig som webmaster Michael Schmidt Nielsen.


November '17 - Forslag til aktiviteter i foreningen

Vi har i bestyrelsen talt om, at vi måske hver især ligger inde med ider til aktiviteter, som vi kunne være fælles om i grundejerforeningen. Måske har du også som ny beboer undret dig over, at vi ikke laver flere ting sammen, eller måske tænker du at det er helt fint, at man får lov at passe sig selv.

Vi har de fælles vejdage og så har vi haft vores sommerfester. Men hvad mangler vi? Hvad kunne være sjovt at lave sammen? - send mig dine ideer, så vil jeg koordinere dem, og informere om hvad der er kommet frem. Send en mail til schmidt.christensen@image.dk eller skriv en kommentar på vores nye Facebook-side.


Oktober '17 - Tilmeld dig den nye Facebook-gruppe

Så er Grundejerforeningen Klintsø blevet endnu mere digital. Vi har fået vores egen lukkede gruppe på Facebook, og hvis du vil deltage i denne gruppe, så søger du bare efter “Grundejerforeningen Klintsø” på Facebook, og anmoder om deltagelse. Det er naturligvis helt frivilligt at deltage i denne gruppe.

Facebook-gruppen erstatter på ingen måde grundejerforeningens hjemmeside www.gf-klintsoe.dk men kan fungere som bindeled mellem grundejerne. Gruppen er således alene tænkt som et uformelt forum for grundejerforeningens medlemmer, hverken mere eller mindre.


September '17 - Flot ny badebro

Så står Kosmos Feriebys nye badebro klar til brug - og måske har du allerede prøvet den. En super flot bro, med et flot brohoved, hvor man kan skifte, sidde og sludre eller nyde solen bevæge sig hen over den skønne himmel i Klint. Vandet har ikke ændret sig - det er stadig skønt, og temperaturen er heller ikke anderledes, men alligevel 19 grader i dag (3. september).

Så når vi nu er så heldige, at vi i GF Klintsø har lov at anvende broen - så gør det, nyd den og ikke mindst glæd jer over denne mulighed.


August '17 - Bål i haven - med sikkerheden i orden

En bålplads er et hyggeligt samlingsted for hele familien - men sørg for, at sikkerheden er i orden. En bålplads eller et bålsted, her bliver ordene brugt lidt tilfældigt, er et hyggeligt samlingspunkt i haven, som gør det muligt at gøre de lyse sommeraftener endnu længere.

Inden du giver dig i kast med bål og snobrød, er der dog et par regler og sikkerhedskrav, du bør sætte dig ind i, så du undgår, at dit bålprojekt bliver til gene eller fare.

Læs her, hvilke regler der gælder for bål i haven, og hvordan du laver en sikker bålplads eller bålsted.


Juli '17 - Lokalplan for Kosmos Ferieby

Lokalplanen lægger op til, at bevare områdets landskabelige karakter og balancen mellem friholdte arealer og parceller til bebyggelse. Områdets arkitektoniske kvaliteter sikres igennem fastlæggelse af principper for om- og tilbygning af områdets karakteristiske bebyggelse samt bestemmelser for bebyggelsens ydre fremtræden.

Lokalplanen skal muliggøre en eventuel udvidelse af det eksisterende feriecenter, Martinus Centret, men også sikre et attraktivt og oplevelsesrigt ferie- og fritidsområde samt sikre fortsat adgang til strand og bademulighed.

Odsherred Kommune ønsker, at der skal være mulighed for at opsætte vedvarende energianlæg i områder, hvor der ikke er mulighed for fjernvarme. Og lokalplanen åbner også mulighed for at integrere solfangere, solceller og lignende energisparende elementer i tagflader, når dette sker på en måde, der er arkitektonisk indpasset med arkitekturen som helhed og ikke er til gene for naboer.


Selve lokalplanen omhanler ikke vores grundejerforening, men selvfølgelig er vi påvirket af hvad der foregår i vores lokalområde. Læs lokalplanen her.


Din mening om lokalplanforslaget!

Lokalplanforslaget er offentligt fremlagt fra 6. juli til 14. september 2017. Bemærkninger, indsigelser og ændringsforslag skal sendes senest den 14. september 2017 til: plan@odsherred.dk eller til Odsherred Kommune, Plan, Byg og Erhverv, Nyvej 22, 4573 Højby.


Maj '17 - Vær med til Vejdagen

Sæt allerede nu kryds i kalenderen, for lørdag, den 1. juli 2017 holder vi traditionen tro vejdag i GF Klintsø. Vi vil gerne spare pengene på et entreprenørfirma der skal genoprette vores veje i foreningen. Vi reparerer derfor selv hullerne i vejen, maler rækværket på broen og i år vedligeholder vi og vasker også hastighedsskiltene.

Nogle hyggelige stunder, hvor vi mødes kl. 10 på Trekanten og arbejder i et par timer. Kom og vær med - og giv dig selv et socialt og et hyggeligt samvær.


Marts ' 17 - Hjælp med opsætning af badebro

Med håb om en god og lang badesæson vil badebroen blive sat tidligt op i år - nemlig søndag den 9. april 2017 (dette er selvfølgelig betinget af at vejret arter sig). Arbejdet begynder søndag formiddag kl. 9.00 - og det udføres som bekendt af frivillige hjælpere - så vi opfordrer brugere til at møde op. Martinus Centret vil sørge for at der er kaffe og brød samt noget drikkeligt til de nok velfortjente pauser i arbejdet. Det plejer at være meget hyggeligt sammen at se frem til den kommende badesæson - så mød endelig op.


Marts '17 - Hjemmesiden er blevet populær

Over 6.322 besøgende har der været på vores hjemmeside i grundejerforeningen indenfor det sidste år. Det er en stigning på 142 procent i forhold til forrige år. Det er da dejligt, at så mange finder ind og læser om GF Klintsø - for der må klart være mange udenforstående der finder hjemmesiden, og læser om hvor godt vi har det. Skønt.


September '16 - Containere til flasker, metal og papir

Odsherred Kommune har sat to containere op ved indkørslen til Martinus Centret.


De to containere kan indeholde tomme flasker, metal og papir.


At indsamle og genbruge flasker og papir er med til at støtte det grønne miljø og samtidig sikre at vores område forbliver rent og pænt.


August '16 - Hjælp søges til at tage badebroen op

Grundejerforeningen Kosmos Feriebys badebro skal tages op i weekenden den 15.–16. oktober 2016 (hvis vejret forhindrer arbejdet holdes weekenden den 22.-23. oktober i reserve). Arbejdet begynder lørdag kl. 9 - og det udføres som af frivillige hjælpere. Så de beder medlemmer og andre frivillige til at møde op på disse arbejdsdage. Bestyrelsen i GF Kosmos Ferieby sørger for kaffe og brød samt noget drikkeligt til de velfortjente pauser i arbejdet. Det plejer, at være meget hyggeligt, at tage afsked med badesæsonen - så mød endelig op.


Juli ' 16 - 50 års jubilæum i GF Klintsø

50 års jubilæum i grundejerforeningen blev fejret med manér. Mere end 70 deltagere mødte op og var med til at fejre denne dag. Og der blev snakket på kryds og tværs - og Bjørns Pølser serverede dejlige pølser, bøffer og kyllingespyd i alle afskygninger. her er lidt minder fra dagen ...


Juni '16 - Bo i Odsherred

Vi er blevet kontaktet af Marie Juul Madsen, Bosætningskonsulent i Odsherred Kommune, og hun skriver til os:


"Jeg skriver for at høre om du vil være med til at dele en side, som er et forsøg på at samle al nødvendig information til potentielle nye borgere i Odsherred. Siden hedder "Bo i Odsherred" og her kan man bl.a. finde information om Odsherreds lokalområder, forenings- og kulturliv, skole- og dagtilbud, job og virksomheder samt boformer.

 

Jeg har en formodning om, at du også arbejder på at udbrede kendskabet til Odsherred, og det der gør Odsherred unik, så jeg håber, du har lyst til at dele og sætte et link til siden Bo i Odsherred på din hjemmeside (eller andet), så flere kan få øjnene op for området, som et godt sted at bo, arbejde og besøge. Link til "Bo i Odsherred".

 

Har du nogle ideer til, hvordan Bo i Odsherred-siden kan blive bedre og kan være med til at fremme lige netop det, du sidder med, så sig det endelig til mig. Andre ideer vedrørende bosætning er selvfølgelig også velkomne. Skriv til majma@odsherred.dk.


Juni '16 - Husk GF Klintsø's jubilæum

Lørdag, den 30. juli 2016 fejrer grundejerforeningen 50 års jubilæum. Det vil glæde bestyrelsen, at se så mange af grundejerne som muligt til en hyggelig komsammen, fra klokken 14-16 på Trekanten. Vi har erstattet den årlige sommerfest med denne jubilæums-seance. Arrangementet er gratis, men er også kun forbeholdt grundejerne selv og dem der bor på parcellen (altså ikke øvrig familie, venner eller bekendte). Udfyld tilmeldingskuponen, som du finder nederst på invitationen. Link til invitationen.


Juni '16 - Den gamle Klintekro i nye klæder

Kroen åbner den 23. juni 2016 og Spisehuset "Det vilde køkken i Klint" fortolker Odsherreds landskab igennem maden. På din tallerken vil du finde de lokalt dyrkede grønsager, kød fra Odsherreds leverandører og ikke mindst det som Silva Danica er stærke i - de vilde urter. Madkonceptet strækker sig fra "Hverdagskøkken" om torsdagen, weekendbuffeter fredag og lørdag, til "Smag på søndagen" - brunch.

En udstilling og bogcafe om Geopark Odsherred vil senere blive indrettet i den gamle krostue. Spisehusets køkken vil holde åben torsdag - lørdag fra kl. 17 til 20, samt søndag fra kl. 10 til 14.

Lad os håbe, at dette spændende koncept kan holde liv i den gamle kro mange år fremover.


Maj ' 16 - Sommerhuskloakering genoptages

I kommunens spildevandsplan er det besluttet at alle sommerhuse i Odsherred skal kloakeres.

Kloakeringen foregår i etaper af ca. 800 sommerhuse, og skal sikre rent vand i vandløb og ved badestrande. Efter en pause på 3 år, har byrådet i Odsherred nu vedtaget at sommerhuskloakeringen kan fortsætte. Vores område ser dog ikke ud til at stå først for, idet det først planlægges til perioden fra 2027 til 2042. Læs mere her.


Maj '16 - Find spændende aktiviteter på VisitOdsherred

Der findes masser af spændende aktiviteter i Odsherred, og det nemmeste er at gå ind på Odsherred Turistforenings hjemmeside, og finde frem til de aktiviteter der netop passer til dig og din familie.

Du kan downloade turistguiden VisitOdsherred til din smartphone og hvis du virkelig er entusiastisk, så melder du dig ind i turistforeningen - det koster kun 200 kroner pr. år og giver adgang for to personer (de fleste aktiviteter koster dog et deltagergebyr).


Maj '16 - Nr & Navn på postkassen

Postmesteren gør os opmærksom på, at vores postkasser skal være påført både nummer og navn. I bedes derfor sørge for at bringe det i orden - hvis det ikke allerede er tilfældet.


Postkasser skal være forsynet med et navneskilt, så postbuddet kan se navnene på alle postmodtagere på adressen.


Fra 1. januar 2012 skal postkasser være opsat i skel.


April '16 - 50 års jubilæum

Lørdag, den 30. juli 2016 fejrer grundejerforeningen 50 års jubilæum. Det vil glæde bestyrelsen, at se så mange af grundejerne som muligt til en hyggelig komsammen, fra klokken 14-16 på Trekanten. Vi har erstattet den årlige sommerfest med denne jubilæums-seance. Arrangementet er gratis, men er også kun forbeholdt grundejerne selv og dem der bor på parcellen (altså ikke øvrig familie, venner eller bekendte). Udfyld tilmeldingskuponen, som du finder nederst på invitationen. Link til invitationen.


April '16 - På tur på Højderygstien

Som et led i bestræbelserne på at få Odsherred udnævnt til Danmarks første UNESCO GeoPark, vil kommunen anlægge en sti på 35-40 km, der skal følge højderyggen af de tre Odsherredbuer – Vejrhøjbuen, Vig Buen og Højby Buen.


Fra stien skal man få en oplevelse af morænelandskabet med buerne, som isen skabte. Stien skal begynde ved Sanddobberne i syd og ende ved Lumsås. Første etape af den ny Højderygsti er færdig. Det er strækningen på syv km fra Veddinge over Esterhøj ved Høve til Dutterhøje. Se folderen om Højderygsstien.


Marts ' 16 - Kloakering genoptages

I den nyeste udgave af Landliggeren kan du læse, at man efter tre års pause med kloakering af sommerhuse i Odsherred, igen forventer at stikke spaden i jorden fra foråret 2017.


De første områder bliver Hønsinge Lyng, Vig Lyng og Ellinge Lyng. Der står endnu ikke noget om Klint/Nyrup-området. I kan følge med på Odsherred Forsynings hjemmeside.


Marts '16 - Shelters til overnatning

Friluftsturister overnatter ofte gratis. I magasinet "Mit Odsherred fra Marts 2016" skrives der om, at der i Odsherred mindst er 22 shelters. Nogle skal man booke sig ind på, nogle koster det lidt at bruge, men de fleste er dog gratis. En sjov aktivitet sammen med børn, der elsker at sove, og ikke mindst vågne op med udsigt til naturen.


Shelters i Klint

Faktisk er der tre shelters på engen bag Klintsøgård Idrætsefterskoles fodboldbane.


Marts ' 16 - Indvielsen af Højderygstien

På søndag, den 20. marts indvies 1. etape af højderygstien. Vær med til at festliggøre indvielsen af Højderygstien, 1. etape – en 7 km vandresti i kernen af UNESCO Global Geo- park Odsherred. Det langsigtede mål er, at Højderyg- stien skal fungere som en ”rygrad”, der binder hele den vestlige del af geopar- ken sammen – fra Vejrhøj til Lumsås. Højderygstien er en trampesti gennem istidslandskabet, hvor den gående bliver taget med på en rejse gennem tiden. Turen byder bl.a. på gravhøje fra bronzealderen, storslåede udsigts- punkter med formidling af landskabets tilbliven samt en stor landartudstilling lavet af børn fra Odsherred.


Februar '16 - Vejen til Klintebjerg er atter åben

Efter stormen i 2013, hvor vejen ud til Klintebjerg blev skyllet væk, har vi været mange der har kravlet langs kysten, for at kæmpe sig ud til Klintebjerg og savnet den dejlige strandvej. Vejen er nu atter etableret (måske har den været det et stykke tid), og man kan nu både køre i bil, cykle og gå hele vejen derud og nyde naturen og området ved Klintebjerg.


Januar '16 - Geokids - en del af Geopark Odsherred

Med Geokids-projektet kommer eleverne igennem et undervisningsforløb, hvor de gennem et "stjerneløb" i naturen bliver introduceret til Geopark Odsherreds landskaber og kulturhistorie. Eleverne lærer om istidslandskabet, de graver efter ler og skaber sammen med kunstnerne Martin Nybo og Henrik Boe en Geokids-maske. Eleverne undervises i de fødevarer som produceres i landbruget og som findes i det fri, og de skal blandt andet tilberede et måltid. Børnene lærer om kunstnerkolonien Odsherredsmalerne og deres landskabsmalerier. Eleverne besøger gravhøje skabt i bronzealderen og skaber kunstværker, hvor de selv maler på lærred og skind. En lokal fortæller indfører børnene i lokale sagn og myter. Læs mere her.


Januar '16 - Meld dig ind i Klub Odsherred

Godt nytår. Året starter koldt, men inden vi ser os om, så nærmer vi os det dejlige forår, urene stilles frem, der bliver lyse aftener og dagene kan udfyldes med spændende aktiviteter. Det kan anbefales at melde sig ind i Klub Odsherred - en underafdeling af Odsherreds Turistforening. Det koster kun 200 kroner om året, og giver adgang til mange spændende arrangementer i vores skønne område.


Juli '15 - Minder fra Sommerfesten 2015

Tak til alle jer der gjorde det muligt atter engang at holde foreningens traditionsrige sommerfest. Tak for fantastisk dejligt telt (i tordenbygen), tak for dejlig mad (så vi næsten ikke kunne gå hjem), tak for kolde drikke (så vi ikke tørstede) og ikke mindst tak til alle de dejlige mennesker der deltog (så vi ikke kedede os). Og næste år er der så jubilæum i foreningen ... hvad mon der så skal ske? Det er ikke til at sige, men mon ikke det bliver mindst lige så sjovt.

Juli '15 - Geopark-festval 5.-8. august

Vær med når hele Odsherred forvandler sig til en vildtvoksende folkefest. Geopark Festival – mere kant end udkant 2015 er en festival for landskab, råvarer, kunst og kulturhistorie.


Fra den 5. til den 8. august kan du opleve mere end 100 arrangementer i hele Odsherred. I hvert et hjørne – i strandkanten, på havnemoler, i baghaver, i jættestuer, på gravhøje og skovstier - vil festivalen udfolde sig over fire dage. Se det omfattende program her.


Juli '15 - Og så blev hullerne i vejene repareret


April '15 - Klintekroen er gået konkurs

I følge Nykøbing Avis har Skifteretten i Holbæk, ved dekret af 16. marts 2015, taget selskabet bag Klintekroen i Klint under konkursbehandling. Klintekroen 2014 ApS blev begæret konkurs 18. februar, men der er næsten gået en måned, inden der blev afsagt dekret.


April '15 - Husk Storskrald den 30. april

Så skal der ryddes op i skuret, gamle møbler skal erstattes og udhuset skal saneres for alle de ting du kunne have undværet for flere år siden. Den 30. april 2015 afhentes storskrald i grundejerforeningen. Læs mere i Den lille grønne på side 13.


Februar '15 - Husk Vejdagen & Sommerfesten

Så ligger datoen klar for vejdag - det bliver lørdag, den 4. juli, hvor vi mødes ved "Trekanten" udstyret med skovl eller rive. Så køres der som sædvanlig grus/sten ud for at lappe de huller der er kommet i vejen. Det kan også være der skal males lidt, men det får du information om når du møder op. Se invitationen her.


Desuden kan du også sætte kryds i kalenderen lørdag den 25. juli, for der er "Sommerfest". Du får mere at vide på generalforsamlingen og der kommer særskilt invitation ud.


Januar '15 - Besøg af Dagmar og Egon

Det var noget af et stormfuldt besøg vi have af de to storme Dagmar og Egon, men umiddelbart ser det ikke ud til at vi det er gået ud over noget i vores lille grundejerforening. Det er jo dejligt, når vi tænker tilbage på sidste gang et stormvejr invaderede vores område i Klint - der fik vi vist også så hatten passede.

Nyheder

Her kan du læse aktuelle nyheder fra bestyrelsen. Det kan være vigtige beskeder, eller nyttige oplysninger.


Har du meddelelser der kan være med til at højne informationsnivenauet blandt grundejerforeningens medlemmer, så skriv til bestyrelsen.


Mailservice

Som noget nyt har vi fremadrettet tænkt os at sende indkaldelser og øvrig information via mail til de grundejere der ønsker det.


Det bliver adminstrativt nemmere og hurtigere at kommunikere og ikke mindst billigere.


Har du lyst til at være med på Mailservice - så skriv til bestyrelsen, så opretter vi dig på listen.


Bemærk: Din mailsadresse er kun kendt af bestyrelsen, idet samtlige mails udsendes anonymt som bcc (blind carbon copy) - altså så ingen andre kan se din mailadresse.

Copyright Grundejerforeningen Klintsø © All Rights Reserved