Udflugter

Grundejerforeningen Klintsø

- i det skønne Odsherred

Udflugter i Odsherred


Højderygstien

Stien er bygget op omkring Odsherredbuerne, tre karakteristiske og unikke geologiske formationer. Odsherredbuerne blev dannet under den sidste istid (17.000 år før nu), og viser en serie af landskabstyper, som dannes ved randen af en gletscher. Den første etape følger højderyggen, Vejrhøjbuen med storslåede udsigter over både Sejerø Bugt og Lammefjord. Landskabet omkring denne 7 km lange etape, rummer en unik kombination af landskaber og historie som man kan fordybe sig i på de fire opholdssteder undervejs på ruten: Shelterpladsen ved Veddinge med Geokids, Esterhøj (foto), Maglehøj og Dutterhøje.Rapsmarker i maj

Verden er fyldt med vidunderlige strande, men på toppen af Sjælland finder du faktisk nogle af de bedste, der ligger som perler på en snor. Den Danske Riviera strækker sig fra Sejerøbugten i vest til Øresund i Øst.


Odsherred rummer 2 af Danmarks mest interessante jættestuer. "Troldstuerne" ved Stenstrup er en dobbelt-kamret gravhøj fra Stenalderen. En rigtig jættestue, hvor I kan gå helt ind i gravkammeret. Det samme gælder jættestuen lige vest for Nyrup, Birkehøj. Inde i Jættestuernes gravkamre imponeres man af stenalderens byggekunst. Tænk på, at disse bygningsværker er opført langt før Pyramiderne.


Vejrhøj

Sjællands 3. højeste punkt ligger også i Odsherred. Besøg Vejrhøj med en fantastisk udsigt over Sejerø Bugt og Odsherreds landskab. Tag udgangspunkt ved P-pladsen på Vindekilde Strandvej - og følg den flotte sti op til Vejrhøj. Vandreture i Odsherreds bjerge.


Solvognen

Solvognen er fundet i Odsherred - egnen var i broncealderen et attraktivt levested. Det vidner om et væld af fortidsminder.


Dragsholm Slot

Dramatiske Dragsholm Slot

Danmarks ældste slot er oprindelig en fæstning fra den tidlige middelalder og ligger i Hørve. Slottet er blandt andet kendt for at have huset Jarlen af Bothwell i sin fangekælder. I dag fungerer slottet som hotel og huser en af Danmarks mest anerkendte gourmet-restauranter.


Nekselø

Nekselø ligger i Sejerøbugten midt mellem Sejerø og Odsherred ud for Havnsø. Øen er blot 4 km lang og 1 km bred og er kendt for sit enestående plante- og dyreliv. Den lille færge M/F Nexelø bringer dig fra Havnsø til Nekselø på 20 minutter.

Gniben

Gniben er det alleryderste punkt af Sjællands Odde. Herfra strækker stenrevet Sjællands Rev sig 10 km mod nordvest ud i Kattegat. På den stenede strand ligger flere store sten med inskriptioner om kattegatsvømningerne, hvor svømmere har svømmet distancen fra Jylland til Sjælland.


Møller i Odsherred

Baggrunden for de mange møller, der skød op landet over er den store omlægning af dansk landbrug i slutningen af 1800-tallet fra kornproduktion til forædlede landbrugsprodukter. Besøg de mange møller, det er også en sjov oplevelse for børnene.

Næsholm Borgruin & Højby Sø

Lidt nord for Højby findes Næsholm, et voldsted omgivet af en sø. Næsholm eksisterede kun i knapt 100 år frem til 1340, men er blevet udgravet i flere omgange. Vejen til den sagnomspundne borgruin går via en genetableret pælebro henover Nygård Sø.


Af egnens mange kirker er specielt Højby Kirke med sine enestående kalkmalerier og Odden Kirke med sit monument for søhelten Willemoes et besøg værd. Ligeledes er Højby Sø et besøg værd - Odsherred største naturgenopretningsprojekt.


Sommerland Sjælland

Der er også aktiviteter i børnehøjde. Fuld fart frem i Sommerland Sjælland med cirka 60 aktiviteter. Gratis parkering eller tog lige til døren. Der er muligheder for at planlægge en hel dag med badeland, klatreture, jungleleg og westernstemning. Grav efter 24 karats guld, snigning gennem laserbanen og legepladser.


Odsherred Zoo Rescue

Oplev mere end 600 dyr i Odsherred Zoo Rescue, bl.a. mange forskellige aber, men også slanger, kameler og lamaer - i alt 100 forskellige arter.


Geopark Odsherred

En geopark er et afgrænset område med en unik geologi. Men for at blive anerkendt som en geopark, skal man også arbejde med at sætte fokus på geoturisme og bæredygtig udvikling med udgangspunkt i landskaberne og lokalbefolkningen. Det gør vi i Geopark Odsherred med ønsket om en UNESCO-anerkendelse af området i 2014 - via optagelse i European Geoparks Network.


Følg med, for der er masser af projekter og spændende ting og sager under opsejling i Geopark Odsherred.


Geopark Odsherred - en introduktion

Odsherred er på vej til at blive Danmarks første anerkendte geopark. Men hvad er en geopark?

Der er lige omkring 100 anerkendte geoparker i hele verden  De fleste ligger i Europa og i Asien  Alle de anerkendte geoparker er samlet i Global Geoparks Network (GGN), som er støttet af UNESCO.

Læs mere i introduktionsfolderen.


Geopark Festivalen skaber for fjerde år i træk et helt unikt møde imellem landliggere, lokale og turister. Slå allerede nu kryds i kalenderen den 27.-30. juli, hvor "Geopark Festival 2017" løber af stabelen - og vær parat til et alsidigt og vidtfavnende program.


Geokids

Geokids er et kunstprojekt og undervisningstilbud skabt til folkeskoleelever i Odsherred af kunsterne Martin Nybo og Henrik Boe i et samarbejde med Odsherred Naturskole/NVPRO, Museum Vestsjælland, Geopark Odsherred, Skolerne i Odsherred samt afdeling for Kultur og Fritid i Odsherred Kommune.

Læs mere om projektet Geokids.Ørnberg Vingård

En vingård på Sjællands Odde

Ørnberg Vin blev oprettet i 2007 af Niels Esbjerg Jensen og Anders Ørnberg Eriksen. Målet har fra starten været klart: vi vil lave vin med dansk karakter og international kvalitet! Forudsætningerne for at nå målet er optimale: Marken er beliggende på en sydskråning i et af Danmarks luneste og solrigeste områder på Sjællands Odde. Fra marken er der udsigt over Sejerøbugten, der udover at give en høj lysindstråling i marken, også er med til at modvirke problemer med sen frost i maj og tidlig frost i efteråret.


Cykelruter

Odsherreds net af cykelruter giver et utal af muligheder. Kombiner Sejerø Bugt - stien med nationalrute 7, en dejlig rute på 29 km rundt om Trundholm mose.


Eller kombiner den nordlige del af Gravhøjruten med fjordstien og lokalrute 304, så fås en afvekslende rute på 45 km i det centrale Odsherred.

Se også Friluftsguiden.

Geocaching

er en hobby, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone finder geocacher, som er "skatte" der er placeret over hele verden.


Turen starter på internettet hvor man på Geocaching.com finder geocachens koordinaterne som man navigerer efter ved hjælp af gps'en.


Kunst i Odsherred

Odsherred er beriget med en bred kreds af aktive kunstnere og byder på et væld af gallerier og museer.


På Odsherreds Kunstmuseum kan man opleve Odsherredsmalernes berømte malerier, og Malergården i Plejerup åbner dørene til familien Swanes spændende kunstnerhjem.


Se flere Gallerier

Folder: Kunst i Odsherred


Naturstyrelsen

Oplev den danske natur - find naturguider i hele landet.

Med hund i naturen

Bålpladser, bålhuse og grillpladser

Vandretursfoldere

Bjergene i Odsherred


Golfklubber

Odsherred Golf Klub

Mensalgård Golf Klub

Dragsholm Golf Club


Odsherred Eventpark

Odsherred Eventpark er jeres professionelle samarbejdspartner, når det gælder nogle timer eller en dag med sjove og anderledes oplevelser.


Odsherred Eventpark i Grevinge tilbyder afvikling af jeres arrangement, og vi kan tilbyde spændende oplevelser fra de mere kendte til de mere utraditionelle.


Copyright Grundejerforeningen Klintsø © All Rights Reserved